Paradicsomos mozzarellás csirkemell különlegesség Hozzávalók: - 2 csirkemell filé - 2 érett paradicsom - 150 g mozzarella sajt - 2 evőkanál olívaolaj - 2 gerezd fokhagyma - Friss bazsalikom - Só és bors ízlés szerint Elkészítés: 1. Először is, a csirke


A paradicsomos mozzarellás csirkemell készítésének első lépése, hogy a megtisztított csirkemelleket hosszanti irányban bevágjuk, majd óvatosan szétnyitjuk, és egy kicsit klopfoljuk, hogy egyenletes vastagságúra alakítsuk őket. Ezután sóval és borssal fűszerezzük, végül egy bőséges adag oregánót szórunk rá, hogy ízletes alapot biztosítsunk a további lépésekhez.

Egy serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat, és a csirkemelleket mindkét oldalukon, 2-3 percig erős lángon elősütjük, amíg enyhén aranybarna kérget kapnak. Ezt követően egy tepsibe helyezzük őket.

A paradicsomokat felkarikázzuk, míg a mozzarellát finom, vékony szeletekre daraboljuk.

A csirkemellek tetejére gondosan elhelyezzük a friss paradicsom szeleteket, majd ráhalmozzuk a lágy mozzarella sajtot is. Az előmelegített sütőben, 180 fokon, körülbelül 10 percig sütjük, amíg a sajt szépen megolvad és aranybarna színt kap.

Tálaláskor gazdagon megszórjuk friss bazsalikomlevelekkel, majd ízletes főtt rizzsel kínáljuk.

Related posts