Ha így készíti el a tésztát, az minden fogást ínycsiklandóbbá varázsol!

A tésztafőzés egyszerűnek tűnhet, ám a szakértők szerint a legtöbben mégis elrontják.
Tésztát és rizst főzni szinte mindenki tud, hiszen mindkettő nagyon egyszerű, és szinte percek alatt elkészül. Ennek ellenére a tökéletes tésztát már annyira nem könnyű elkészíteni, a séfek szerint azonban egy teljesen más technikát érdemes alkalmazni, derül ki a Mirror cikkéből.
A tészta elkészítése egy igazi művészet, amelynek számtalan variációja létezik, attól függően, ki hogyan képzeli el az ideális étkezést. A szakértők egyetértenek abban, hogy a sütés során a tészta ízei igazán kibontakoznak, és varázslatos élményt nyújtanak. A tészta nem csupán étel, hanem a komfort és a jókedv szimbóluma is. Legyen az spagetti vagy makaróni, a tészta mindig remek választás, hiszen rendkívüli sokoldalúságának köszönhetően szinte bármilyen hozzávalóval remekül harmonizál.
Van azonban egy különleges trükk, amellyel még ízletesebbé varázsolhatjuk az ételünket: ez nem más, mint a só, mint kulcsfontosságú összetevő. A tésztakedvelők jól tudják, hogy a főzés során a legapróbb részleteknek is nagy jelentősége van. Az egyik leggyakrabban felmerülő vita például az, hogy vajon szükséges-e sót adni a főzővízhez.
A Cjonline szerint a titok a tészta sütésében rejlik, nem pedig a főzésében! A sütés folyamán a tészta egy ízletes, ropogós kérget kap, ami csodás textúrát kölcsönöz neki. A sós víz pedig még inkább kiemeli az ízek harmóniáját. Sok sült tészta recept javasolja, hogy a tésztát csak félig főzzük meg, mielőtt a sütőbe helyeznénk. Ez lehetőséget ad arra, hogy a sütőben a szósszal együtt tovább főjön, de valljuk be, ez nem mindig a legpraktikusabb megoldás.
A cikk figyelmeztet, ha a tésztát túl sokáig főzzük elő, mire kisül, túlfőtt lesz. Ha viszont szárazon tesszük a szószba, akkor jóval több időre lesz szüksége a sütőben, hogy megpuhuljon, miközben felszívja a szószt. Éppen ezért célszerű beáztatni sós vízbe mielőtt összekeveri a többi hozzávalóval, és beteszi a sütőbe. A sós víz nemcsak megfelelően hidratálja a tésztát, hanem a keményítőt is eltávolítja, és előzetesen ízesíti is azt.
A legszuperebb az egészben, hogy amikor minden hozzávalót egyszerre sütünk, nemcsak a főzés folyamata válik sokkal egyszerűbbé, de a mosogatás is jóval kevesebb munkát jelent utána. Ráadásul az ízélmény is legalább olyan remek marad – sőt, talán még jobb is –, hála a ropogós, aranybarna rétegnek, ami a tetején képződik.