Káprázatos hír: a magyar levesek a világ legfinomabbjai között! (+ recept!)
A Food & Wine gasztromagazin legújabb válogatása alapján több magyar leves is felkerült a világ legjobbjai közé.
A Food & Wine nemzetközi gasztromagazin újabb összeállításban listázta a világ legjobb leveseit, a gyűjtésben helyet kapott több magyar klasszikus is - írja a Dívány. A lap szerint a lista élén a vietnámi pho és a japán rámen állnak, de a közép-kelet-európai borscs is előkelő helyet foglal el. A magyar gulyásleves a tizedik helyen végzett, míg a kolbászos bableves a tizenkilencedik pozíciót szerezte meg - mindkettő leves a gazdag ízvilágával és tartalmasságával vívta ki a nemzetközi elismerést.
A cikk különös figyelmet szentel a magyar meggylevesnek, mint az egyik legizgalmasabb gyümölcslevesnek, amely hűsítő desszertként is remek választásnak bizonyul. A klasszikus recept édes ízvilága, krémes állaga és gazdag gyümölcsössége lenyűgözte a kóstolókat, és a portál szerint egy csipetnyi édeskömény hozzáadásával még inkább fokozható a különleges ízélmény. A meggyleves nemcsak itthon népszerű, hanem külföldön is egyre többen felfedezik és értékelik a magyar konyha kreatív megoldásait és ízletes fogásait.
Most pedig fedezzük fel a magyar konyha egyik legismertebb remekművét, a gulyás ízletes receptjét!